Om oss

 Noden är ett Uppsalabaserat kunskapsföretag som sedan 1995 arbetar med verksamhetsutveckling, utbildning, coaching och föreläsningar. Våra kunder finns inom privat, offentlig och ideell sektor.

Vi har under åren uppmärksammats för våra mycket kvalificerade nätverk med både forskare och verksamhetsansvariga i alla typer av branscher.  Vi har långa samarbeten med etablerade aktörer som Uppsala universitet, IFL vid Handelshögskolan, Mgruppen och IPF i Uppsala.

Noden har genomfört ett stort antal egna konferenser, seminarier och lärresor både i Sverige och internationellt.  Vi har vårt huvudkontor i Uppsala och ett norrlandskontor i Hudiksvall.

Noden spanar på omvärlden och ger varje vecka ut det kostnadsfria – och uppskattade! – fredagsbrevet ”#nodentrender” till ca 2.500 prenumeranter.  

Våra policies

Nodens miljöpolicy
Nodens kvalitetspolicy
Nodens GDPR-policy

– – – – – – –

När företaget startade 1996 och fick namnet ”noden” blev det styrande på flera sätt. Ordet ”nod” betyder ungefär ”knutpunkt i nätverk”. Samtidigt hade vi läst Åke E Anderssons moderna klassiker ”K-samhället” och förstått att framtiden skulle drivas av krafter som skapades av Kommunikation, Kreativitet, Kunskap och Kultur.

Följden blev att vi ville vara den knutpunkt där dessa krafter möttes. Denna ambition har under åren tagit sig många uttryck.  Vi har försökt ligga i framkant när det gäller kombinera IT och pedagogik, vi har under åren skapat fantastiska kontakter med kloka och kreativa människor, vi har ett eget vetenskapligt nätverk (”det nodiska rådet”) och vi har haft virtuella konstutställningar och gett ut egna skivor.