Ledarskap i förändring 

Chefers roll i komplexa verksamheter

I den här 1-3 timmar långa föreläsningen får dina chefer kunskap om hur de ska tänka, handla och fatta välgrundade beslut i en rörlig, ibland oklar och komplex verklighet.  

Föreläsningen har bl a genomförts på A-betong, FMV, Tekniska verken på Gotlands kommun och på Trafikverket. 

Gör dina chefer och arbetsledare bättre rustade att leda i förändring!

Låter intressant, kontakta mig! 

Mer info här..


Chefs- och ledarroller utvecklas snabbt. Omvärlden ställer hela tiden nya krav på våra verksamheter, vilket förändrar de grundläggande förutsättningarna för dessa roller. I den här föreläsningen förklaras framväxten av dagens syn på chefs- och ledarroll samt hur dagens arena för beslut och agerande som chef och ledare ser ut. Deltagarna ges perspektiv och inspiration samt får ett antal goda råd på köpet.

Den här föreläsningen är avsedd för chefer, ledare, nyckelpersoner samt stödfunktioner i komplexa verksamheter, företag och organisationer. Den passar särskilt väl att användas till chefsdagar, konferenser, kurser i ledarskap samt andra utvecklingsaktiviteter där målgruppen är chefer / ledare i komplexa företag och organisationer. 

Föreläsningen har följande innehåll:

  • Att förstå sin organisation
  • De organisatoriska landskapen
  • Nya förutsättningar för chefs- och ledarskap
  • Digitaliseringen och framtidens organisationer
  • Några goda råd till dig som ledare/ chef

”Vi vill bara ännu en gång tacka för den intressanta, energigivande och tankeväckande dragning du gjorde för våra chefer i förra veckan! Nu har utvärderingarna kommit och på vår 10-gradiga skala snittar du 9 och uppåt på längd, framförande, innehåll, upplägg vilket är helt fantastiskt!”

- Arrangör av utvecklingsdag

Vad ingår i föreläsningspaketet? 

Forskningsbaserad, interaktiv och inspirerande föreläsning. 

Dokumentation skickas till alla deltagare efter genomförandet.

Om föreläsaren Kjell Lindström 

Kjell Lindström har arbetat som forskare och lärare i vuxenpedagogik och organisationsteori vid Uppsala universitet.  

Kjell är VD för noden ab, som genom utvecklingsprojekt, böcker, konferenser och seminarier drivit omvärlds- och framtidsfrågor sedan 1995.  

Kjell är verksam som trendspanare, föreläsare, programledare och författare. Han är en återkommande och mycket uppskattad föreläsare på några av våra mest kvalificerade managementprogram och på olika konferenser.  

Han är redaktör för Sveriges största omvärldsspaningsmejl ”#nodentrender”som funnits i över 15 år- sedan 2005.  

Kjell är författare (med Magnus Dalsvall) till böckerna ”Bortom tankefällan”, ”Den nakna ledningsgruppen” och ”Rör om i HR-grytan"  

Kjell tilldelades 2013 det prestigefyllda ”Magnus Söderström-priset” av Linnéuniversitetet och Akademikerförbundet SSR.  noden ab • www.noden.se • Maila info@noden.se • Ring 070- 569 50 80/ 81